Information

Nyheder

Tilbud

Granit 

Vælg kategori:

 • Bordursten
 • Brosten

  Brosten er pyntesten med et praktisk formål. De skal kunne håndtere tungere transport, og derved egner de sig både til normale veje med lave hastigheder samt indkørsler og andre personlige områder, hvor det forventes, at tungere transport kan håndteres. Ønskes brosten udelukkende som pyntesten, er det naturligvis også en mulighed. De er dog væsentligt tungere og fylder mere end normale pyntesten som chaussesten og mosaiksten, og det er værd at være opmærksom på, hvis man ynder at bruge dem til det formål.

  Den funktionelle brosten

  Tænker man brosten, tænker man først og fremmest på vejbelægning. Det er dog langt fra brostenens eneste funktion, selvom det naturligvis er den primære. Brosten kan også anvendes som afgrænsning, hvorved de påtager sig en slags modificeret pyntestensrolle. Skal du have lagt bed- eller flisekant, kan brosten nemt anvendes. De er store i størrelsen, hvilket betyder, at du ikke skal flytte så mange af dem, som hvis du valgte at arbejde med eksempelvis chaussesten eller mosaiksten. De er derfor selvfølgelig også tungere, men overordnet set er der færre kanter at tage sig af, fordi stenene er større – i sidste ende gør det arbejdet nemmere. Brosten bruges desuden også til støttemur, hvor de er stablet oven på hinanden, men de kan også bruges som afslutning på en støttemur til eksempelvis fundamentblokke.

  Brostens fylde og områdedækning

  Når du skal have lavet et stykke arbejde med brosten, kan det være svært at vurdere, hvor mange sten af en bestemt størrelse, der skal bruges for at gennemføre opgaven. Brostene vejer hver især cirka 12 kg, og pr m2 skal du bruge cirka 30-35 styks. Til et ton går der altså 80-85 sten, og et ton dækker altså 2,5-2,75 m2. Den eneste information, du skal bruge, er altså, hvor mange m2, der skal dækkes. Har du den mindste tvivl om, hvor mange du egentlig skal bruge til dit projekt, står vi glædeligt klar til at assistere dig. Giver du os nogle informationer omkring dit brostensprojekt, giver vi dig vores vurdering af, hvor mange du skal bruge for at være tilfreds i sidste ende.

  Forskellige brosten til det personlige projekt

  Vi kan tilbyde brosten i tre forskellige farver:

  -          Grå

  -          Gråblå

  -          Sort

  De grå og gråblå brosten er dem, man som regel definerer som brosten. De sorte er derimod ret unikke, fordi de har en særlig glans, der leder tankerne hen på nattehimlen og stjernerne i universet. Med flere farvemuligheder kan du altså gøre dit projekt så personligt, som du ønsker, og vi står klar til at hjælpe dig med, hvad end du har brug for. Du kan vælge selv at hente med trailer eller lastbil, men vi leverer også til dig, skulle de mange sten være for uoverkommelige for dit køretøj. Vi ønsker at gøre din arbejdsproces så enkel som muligt, og derfor vil vi gøre vores bedste for at tilfredsstille dine behov for både materialekvalitet og service.

 • Chaussesten

  Som med mosaiksten bruges chaussesten til at udfylde det knapt så pæne mellemrum mellem større enheder af beton, men ud over denne primære funktion bruges chaussesten også til pæne belægninger af chaussesten udelukkende. Stenene bliver især brugt til at danne pæne buer, der lægger sig som et pænt mønster til indkørsler, gågader, terrasser og meget mere. De er en smule større end mosaikstenene, da de fylder cirka 8-11 cm på alle stenens leder. Der findes et utal af chaussesten, hvoraf især den lyse portugiser har opnået en særlig popularitet de senere år, hvor den sågar har erstattet den bornholmske granit som den mest anvendte. Folk er blevet mere åbne over for nye farver og nuancer, og det kan du også nyde godt af med vores udvalg, der tæller 15 forskellige typer af chaussesten.

  Mange varianter gør designet personligt

  Med 15 forskellige chaussesten har du muligheden for at gøre dit projekt så personligt som muligt. Der findes farver og nuancer til alle behov, og ønsker du at mikse rundt mellem nogle af dem, er det naturligvis også en mulighed. Der er en type til hvert projekt, og de fås i mange forskellige udgaver af hvide, grå, blå og sorte sten i forskellige sammensætninger, der giver dit projekt et tidløst og stilfuldt design, som er holdbart i længden. Stenene er naturligvis af en kvalitet, som sikrer produktet en lang levetid, så du ikke om 5 år igen skal ud og grave op, fordi de er eroderet i regn, slud og vind.

  Vægt og fylde til din opgave

  Skal et område fyldes med chaussesten, kan projektet godt betegnes som et større et af slagsen. Du skal i forvejen bruge masser af tid på lægge stenene i jorden, og derfor skal du selvfølgelig ikke bakse med selv at finde ud af, hvor meget du skal bruge. Vi ønsker at gøre dit projekt så smerteløst som muligt, og derfor giver vi dig de måleenheder, du skal benytte dig af for at udregne mængden af sten, du skal bruge. Et ton chaussesten svarer til 4,5-5 m2, og per ton får du mellem 400-500 enheder. Per m2 skal du altså cirka bruge 85-100 styk sten, og vægten for hver af disse er mellem 2-2,5 kg. Har du dog den mindste tvivl omkring dit projekt, sidder vi klar med assistance ved telefonen - vi hjælper dig gerne med en vurdering af dit projekt.

  Hent selv eller få leveret

  Et projekt, der inkluderer chaussesten, er ikke et mindre et af slagsen, og derfor er det naturligt, at du måske ikke er i besiddelse af en trailer eller lastbil, der kan transportere det ønskede antal af sten. Skulle du have mulighed for selv at afhente, hjælper vi med at læsse på, men skulle du ønske at få leveret til et bestemt område, kan vi også sørge for sådan en aftale. Valg af transport er helt op til dig, men vi står altid klar med en hjælpende hånd, skulle du ønske det. Har du yderligere spørgsmål, gør vi alt, der står i vores magt for at yde den service, du efterspørger.

 • Fliser Indendørs

  Der er mange forskellige måder at indrette ens bolig på. Det gælder også indvendig, hvor særligt fliser er en af de mest foretrukne løsninger. Her findes der et stort udvalg af indendørsfliser, hvor både udformning, farve, størrelse og materialer kan varierer, og det giver dig en masse muligheder for at udsmykke din bolig efter eget ønske. Indendørsfliser har typisk en mindre tykkelse end udendørsfliser. En indendørsflise er typisk under 2-3 cm i tykkelse.

  Fliser er ikke blevet en populær løsning fra den ene dag til den anden; det skyldes en lang række forskellige årsager, hvor både kvalitet, design og vedligeholdelse spiller en stor rolle. 

   

  Indendørsfliser vil altid være moderne

  Det er naturligvis svært at sige, at alle fliser kan bruges om og om igen, og aldrig går af mode. Men indendørs fliser er et meget tidsløst produkt, og derfor vil du mange år ud i fremtiden også kunne nyde dine indendørsfliser, selvom de måtte være mange år gamle til den tid. Fliser har en meget lang levetid, fordi materialerne er utrolig solide, og det gør, at de fortsat vil være intakte og have det samme flotte udseende flere år efter – dette er dog med forbehold, da der kan være stor variation af fliser, alt efter hvilke der er tale om, samt om disse ligger indenfor, udenfor, står i solen etc. Den fordel er der mange, som vægter særligt højt, når de vælger fliser som belægning fremfor eksempelvis træ, sand, sten eller tæpper (indendørs).

   

  Høj kvalitet

  Kvaliteten ved fliser er ikke til at tage fejl af. Generelt er sten af høj kvalitet altid, og derfor er du garanteret en høj levetid. Og ved granitfliser får du et luksuriøst materiale, som ikke blot ser rigtig flot ud; det har også en høj kvalitet, som du vil sætte stor pris på fra dag 1. Ofte lægges indendørsfliser i stuen, entreen, badeværelset eller køkkenet. Dertil er der ofte borde, stole og andre ting, som skal stå på fliserne. Dertil skal du dog ikke bekymre dig for, hvorvidt disse tager skade af disse belastninger, for her er kvaliteten helt i top.

   

  Nemme at vedligeholde

  En anden væsentlig fordel ved fliser er, at det er meget nemme at vedligeholde. Dette gælder også indendørsfliser, hvor der dog er forskellige former for vedligeholdelse.

  For granitfliser, som du ønsker indendørs, skal du blot vaske gulvet over en gang imellem, hvis du ønsker denne flotte glans, og ikke vil have snavs til at lægge synligt. Her kræves ingen yderligere vedligeholdelse ellers.

  For vedligeholdelse kan anvendes fliserens (ofte med 1 års mellemrum), således at eventuel flisepest fjernes. Ellers er fordelene ved granitfliser, at disse, når de er udført med en god belægning, ikke kræver noget særlig vedligeholdelse.

   

  Et stort udvalg

  Hos Grat.dk har vi et stort og varieret udvalg af fliser i granit, og for alle vores produkter gælder det, at de holder i mange år samt har et flot design. Vores sortiment er nøje udvalgt, således at disse er moderne de mange kommende år også. Vi har både granitfliser til indendørs brug og udendørs, hvor vores udendørs er belagt med et skridsikkert lag. Du finder hele vores sortiment ved at følge linket her.

 • Fliser Udendørs

  Der er mange forskellige måder at indrette ens bolig på. Det gælder også udvendigt, hvor særligt fliser er en af de mest foretrukne løsninger. Her findes der et stort udvalg af udendørsfliser, hvor både udformning, farve, størrelse og materialer kan varierer, og det giver dig en masse muligheder for at udsmykke din bolig efter eget ønske. Udendørsfliser er typisk lidt tykkere end indendørsfliser. En typisk udendørsflise har en tykkelse på 2-3 cm, eller mere hvis der er tale om en trædesten.

  Fliser er ikke blevet en populær løsning fra den ene dag til den anden; det skyldes en lang række forskellige årsager, hvor både kvalitet, design og vedligeholdelse spiller en stor rolle.

   

  Udendørsfliser vil altid være moderne

  Det er naturligvis svært at sige, at alle fliser kan bruges om og om igen, og aldrig går af mode. Men udendørs fliser er et meget tidsløst produkt, og derfor vil du mange år ud i fremtiden også kunne nyde dine udendørsfliser, selvom de måtte være mange år gamle til den tid. Fliser har en meget lang levetid, fordi materialerne er utrolig solide, og det gør, at de fortsat vil være intakte og have det samme flotte udseende flere år efter – dette er dog med forbehold, da der kan være stor variation af fliser, alt efter hvilke der er tale om, samt om disse ligger indenfor, udenfor, står i solen etc. Den fordel er der mange, som vægter særligt højt, når de vælger fliser som belægning fremfor eksempelvis beton.

   

  Høj kvalitet

  Kvaliteten ved fliser er ikke til at tage fejl af. Generelt er sten af høj kvalitet altid, og derfor er du garanteret en høj levetid. Og ved granitfliser får du et luksuriøst materiale, som ikke blot ser rigtig flot ud; det har også en høj kvalitet, som du vil sætte stor pris på fra dag 1. Ofte lægges fliser i en gård eller teresse / foran indgangen. Dertil er der, ofte borde, stole og andre ting, som skal stå på fliserne. Dertil skal du dog ikke bekymre dig for, hvorvidt disse tager skade af disse belastninger, for her er kvaliteten helt i top.

   

  Nemme at vedligeholde

  En anden væsentlig fordel ved fliser er, at det er meget nemme at vedligeholde. Dette gælder også indendørsfliser, hvor der dog er forskellige former for vedligeholdelse.

  For udendørs fliser kan det være en fordel at give disse noget fliserens (ofte med 1 års mellemrum), således at eventuel flisepest fjernes. Ellers er fordelene ved granitfliser, at disse, når de er udført med en god belægning, ikke kræver noget særlig vedligeholdelse.

   

  Et stort udvalg

  Hos Grat.dk har vi et stort og varieret udvalg af fliser i granit, og for alle vores produkter gælder det, at de holder i mange år samt har et flot design. Vores sortiment er nøje udvalgt, således at disse er moderne de mange kommende år også. Vi har både granitfliser til indendørs brug og udendørs, hvor vores udendørs er belagt med et skridsikkert lag. Du finder hele vores sortiment ved at følge linket her.

 • Kantsten

  Når du har brugt tid og kræfter på at få lavet en flot flisebelægning, så er det næsten synd, hvis man ikke lader belægningen komme helt i mål. Dette kan du dog nemt gøre, blot ved at tilføje en flot kantsten til din flisebelægning. Med en kantsten vil du kunne give din flisebelægning det sidste finish, som gør at det sidder lige i skabet.

   

  Vælg kantsten med omhu

  Da kantsten som oftest er det, der sætter prikken over i’et ved en flisebelægning, så er det også vigtigt, at man vælger den helt rigtige type af sten, som kan fuldende udtrykket. Derfor har vi hos Grat.dk også et stort udvalg af forskellige typer af kantsten i flere forskellige størrelser og farver. Ved at vælge den korrekte kantsten, så kan du skabe det perfekte æstetiske udseende til din flisebelægning, hvad end der er tale om en belægning inde i haven eller uden for din grund. Hos Grat.dk finder du både grå og gråblå kantsten, men også flotte sorte kantsten lavet i basalt. Kantstene kan du selvfølgelig også finde i flere forskellige mål, sådan at du får lige præcis den kantsten, der passer til dit projekt, både i længde, højde og bredde.

   

  Flot finish er vigtigt

  Hvis man har valgt at bruge tid og penge på at få lagt en flot flisebelægning, så er det næsten synd, hvis man ikke går hele vejen og får lavet et flot finish på belægningen. Selve flisebelægningen kan være utroligt flot i sig selv, men hvis ikke den får en flot kantsten, så kan den hurtigt komme til at se ufærdig ud. Hvis du vælger en kantsten, som passer i materiale, farve og størrelse til resten af belægningen, så får du et flot slutresultat.

   

  Men kantsten er ikke blot til brug i forbindelse med flisebelægninger. Man kan også vælge at anvende kantsten til enten at indramme en græsplæne eller et flot blomsterbed. Ved at ramme bedene ind med kantsten, så kan man få skabt forskellige felter i haven, hvilket kan være med til at give et utroligt spændende og moderne udtryk til haven.

   

  Køb de kantsten du har brug for

  Vi sørger for, at du kan købe lige netop det antal af kantsten, som du har brug for til dit projekt. Vi forhandler kantsten enkeltvis, sådan at du kan få det præcise antal, du måtte have brug for. På den måde er det også muligt for dig at kombinere de forskellige typer af kantsten på kryds og tværs, sådan at du får lige præcis det mix af kantsten, som du behøver. Hvis du har brug for primært lange kantsten og blot en enkelt kort til at afslutte projektet med, så kan vi også være behjælpelige med dette. Hvis du har spørgsmål til det at lægge kantsten, så kan vi også være dig behjælpelige med gode råd og vejledning der. Tag et kig i vores udvalg af kantsten og find de sten, som du mangler for at gøre dit projekt helt perfekt.

 • Skifer

  Skifer er en unik bjergart, der egner sig til en lang række funktioner i hjemmet, fordi stenen gennem sin rustikke overflade og spændende udtryk danner en smuk ramme om, hvad end dit arbejde består af. Skifer kan både fås som naturskifer og imiteret skifer, og især naturskifer er et godt match til en hvilken som helst stilart, der skal udøves, og derfor vil den være tidløst aktuel under alle forhold. Hovedsageligt bruges skifer til tagdækning, men stenens alsidighed gør den brugbar til en lang række projekter. Skifer kommer fra overalt i verden, og du har nu altså muligheden for at bruge naturskifer til dit arbejde i lille Danmark.

  Til alle slags byggerier

  Som nævnt bruges skifer for det meste til tagdækning. I Storbritannien og Norge udvindes naturskifer til projekter af denne type, men i Danmark er det knapt så almindeligt. Naturskifer har igennem mange århundredreder været et populært materiale brugt til byggeri. Først og fremmest på grund af den smukke, klassiske og rustikke overflade, men samtidig også fordi, at skifer ligesom granit er en natursten, der er eroderet og opfostret af den barske natur, der har formet den slidstærk og langtidsholdbar. I dag bruges skifer stadig til byggerier, men kravene har ændret sig, og derfor har materialet også ændret sig. Naturskifer er inddelt i tynde lag, hvorved den kan kløves til smukke overflader, der har været 300-400 millioner år undervejs i naturen.

  Den ultimative komfortsten

  Som nævnte er skifer fantastisk, fordi den både er pæn og slidstærk, men den sikrer faktisk dit projekt mere end bare en stærk visuel præsentation og langtidsholdbarhed. Den helt særligt eroderede overflade gør, at støj næsten ikke trænger igennem, hvilket betyder mere komfort og behagelighed for dig og dine nærmeste, når i befinder jer i nærheden af skifer. Er der gulvvarme i nærheden af dit skiferprojekt, vil I desuden også mærke, at overfladen bliver helt blød og lun, fordi skifer optager og fordeler varme samtidig med, at det påvirker selve stenen. I kan altså mærke på hjemmet, om I bruger skifer eller en anden type sten, fordi støjen og de bløde sten giver en helt unik følelse blandt de tilstedeværende.

  Vi hjælper med dit store projekt

  At arbejde med og afhentning af skifer kan være et stort arbejde, og derfor står vi klar til hjælpe dig. Har du lastbil eller trailer, kan du omkostningsfrit hente dit skifer selv, men har du ikke et køretøj, der kan transportere mange kilo sten, leverer vi hjem til dig. Vi vil gerne være en del af dit projekt, og derfor skal du ikke tøve med at spørge ind til de mange forskellige muligheder, du har, når du handler med os. Vi er her for at hjælpe dig godt i gang, og skulle du have spørgsmål eller andet, som vi måske kan hjælpe dig med, lytter vi gerne og laver en vurdering af, hvor meget skifer, du skal bruge til dit specifikke projekt. Jo flere informationer du har, jo mere præcist kan vi hjælpe dig.

 • Trappetrin

  Næsten alle indgange til parcelhus, lejligheder etc. har et trappetrin foran hoveddøren, fordi dette er hævet lidt over terrænet. Dertil har trappetrin mange forskellige udseende, og de kan ligeledes være fremstillet af mange forskellige materialer. Hos Grat.dk kan vi derfor også hjælpe dig, hvis du leder efter en ny trappe eller nogle nye trappetrin til din trappe. Vi har et stort udvalg af flotte granit trappetrin, som vil passe perfekt ind i din bolig, uanset hvilken farve din facade på huset har.

  Vores udvalg består af trappetrin i granit, som er et meget eksklusivt materiale, og som sikrer dig en trappe af høj kvalitet med en lang levetid. Granit er ydermere også et meget tidsløst materiale, som ikke vil gå af mode lige foreløbigt. Derfor kan du med fordel vælge at få en trappe af granit, og du vil med garanti blive utrolig glad for denne i mange år ud i fremtiden.

   

  Et stort udvalg

  Vores sortiment består af granittrappetrin i forskellige udformninger, således at du kan få en trappe præcis efter dit ønske. Vi har både rektangulære trappetrin og trappetrin formet som en halvcirkel, hvis du er mere til denne løsning. Begge typer er blandt de mest populære herhjemme, fordi mulighederne fortsat er mange, og du kan lave en væld af forskellige, spændende løsninger til din trappe. En trappe er ofte det første, man møder, når man skal ind i et hjem, og derfor vælger mange også at gøre noget helt særligt ud af denne. På den måde vil man kunne føle sig velkommen, allerede før man er trådt indenfor.

  Måske har du ikke haft en trappe før, men vil gerne have en bygget, fordi naboen har en flot trappe, eller du har fundet inspiration andre steder fra. Dertil kan vi hos Grat.dk også hjælpe dig, hvis du har et ønske om dette. Der er mange muligheder, hvor både højden, materialerne og udformningen af trappetrinene kan være med til at personliggøre din trappe.

  Selvom granit er et meget stærkt materiale, så kan du også få monteret et gelænder på trappetrinene, hvis du ønsker dette. Hertil er der også mange muligheder, og det vil helt sikkert virke godt ind i samspil med granittrappetrinene.

   

  Få en skridsikker trappe

  Alle vores trappetrin er af granit, men ikke nok med at du får en stærk og meget holdbar trappe bestående af trappetrin i flot granit, så er disse også belagt med en skridsikker overflade, som gør det meget sikkert at færdes på trappetrinene også om vinteren. Den skridsikre overflade sørger for, at du står solidt fast på trinene, selvom der er frostgrader (dog med forbehold for meget frost, da stenene godt kan denne frostlag) eller trinene er blevet våde. Trappetrinene er derfor mere sikre end andre typer af trappetrin, og dette er blot en af mange fordele ved vores udvalg af granit trappetrin.

   

  Du kan finde hele vores sortiment ved at klikke her på siden, og skulle du have nogle spørgsmål omkring produkterne, forskellige trappeløsninger eller noget helt tredje, så skal du være meget velkommen til at kontakte os gennem vores kontaktformular, som du finder her på siden.

 • Trædesten
 • Trappeplader
Granit

Den første gang man implementerede granit som byggemateriale var det til kirkebyggeri i middelalderen. Senere hen brugte man granit til at opføre Viborg Domkirke såvel som Christiansborg Slot, og det er fordi, at granit er en bjergart, der er utrolig modstandsdygtig over for nedbrydning. Granit bruges derfor til stadighed den dag i dag i massive, store konstruktioner, men det bruges samtidig også, fordi bjergarten er visuelt appellerende. Med granit får du altså både et holdbart, effektivt og praktisk materiale, der er nemt at benytte, uden at der tabes nogen form for kvalitet i forhold til dets udseende.

De mange granit produkter

Granit bruges til utallige projekter, fordi det er så godt et materiale på så mange forskellige måder, og derfor tilbyder vi også en lang række granit produkter, der kan forbedre hus og have. Vores mange løsninger er som følger:

-          Mosaiksten

-          Chaussesten

-          Brosten

-          Klostersten i håndhugget granit

-          Skifer

-          Kantsten

-          Fliser

-          Trappetrin

-          Granitskærver

Granit er et langtidsholdbart materiale, der egner sig til en lang række funktioner både indenfor og udenfor.

Sten er en let løsning

Selvom det ofte lyder som et stykke voldsomt arbejde, når sten og andre tunge materialer skal benyttes, bliver det ofte både på kort og lang bane en let løsning. Granit produkter er uhyre populære af adskillige grunde. Først og fremmest er det holdbart, hvilket betyder du ikke skal ud og finde en ny løsning allerede en gang i de efterfølgende år. Sekundært er det rene natursten, hvorved der intet skadeligt er at finde i materialet. Sidst men ikke mindst er granit et utroligt pænt materiale, der egner sig til nærmest alt indenfor såvel som udenfor. På grund af mineralsammensætningen forvitrer det ikke på nogen måde, og stenens glans vedbliver i utroligt lang tid, hvor man ved brug af visse andre materialer skal ud og erstatte det efter ganske få år for at vedligeholde anlægget.

Effektivt, praktisk og visuelt appellerende

Granit har ikke nogen dårlige aspekter ud over, at det måske kan være tungt at flytte rundt på. Det er holdbart, pænt og multifunktionelt, og derfor kvalificerer det sig som et materiale, der passer ind i næsten enhver sammenhæng. Vi tilbyder mange forskellige granit produkter, og har du nogle spørgsmål vedrørende dit projekt og vores granitløsninger, står vi gerne klar med en hjælpende hånd og gode råd til, hvordan dit projekt bør udforme sig. Granit er en suveræn løsning til dig, der vil gøre det effektivt, praktisk og visuelt appellerende.