Opmuring

Opmuring

Rødvig Jurakalk - 25 kg pose

Kalk
801550
267,00 kr. pr. stk.
Vi leverer Rødvig Jurakalk - 25 kg pose i hele Danmark inden for 1-3 hverdage
Viser 1-12 af 12 element(er)

Skal du i gang med en opmuringsopgave, så kræver det en en god type mørtel. Og her er der flere forskellige typer af mørtel at vælge imellem. De mest populære typer her gennem de sidste mange år været cementmørtel og kalkmørtel. Særligt kalkmørtel er at foretrække, hvis du tænker langsigtet og gerne vil sikre dit hus et godt indeklima. Kalkmørtel tillader fugttransport, og derfor kan få et godt og sundt indeklima, hvor det samtidig er muligt at holde både varmen og kulden inde, hvorfor du vil få et hus, hvor indeklimaet kan regulere sig selv.

 

Hvorfor vælge kalk til opmuring?

Selvom cement gennem mange år har været den mest foretrukne type af materiale, når man skulle opmure, så er kalk at foretrække, fordi det giver et sundere indeklima. Men dette er blot en af mange fordele, som vi hos Grat.dk gerne vil beskrive for dig, således at du bliver klogere på de produkter, som vi kan tilbyde dig – produkter du finder her på siden.

  • Mange ældre parcelhuse, som er opført før 1960’erne, er opmuret med kalkmørtel, og for at bevare den flotte facade samt at vedligeholde denne, så skal du efterbehandle din facade med kalk. Det kan ikke lade sig gøre med cement, da kalk indeholder nogle mineraler, som er nødvendig ved vedligeholdelsen.
  • Kalk er også et genanvendeligt materiale, og med byggebranchens store fokus på genbrug og miljørigtige byggerier, så gøres der meget for genanvendelse af materialer. Hertil kan kalkmørtel adskilles fra murstenene igen, og derfor kan dette genanvendes.
  • Benytter du dig af kalk til opmuring, så indgår du også skadelige stoffer. Alle de produkter, som vi fører, er fri for farlige tilsætningsstoffer, som kan påvirke dig, når du opholder dig i din bolig. Her får du en kalkmørtel, som kun består af kalk, sand og vand.
  • Kalk er et mere elastisk materiale, og derfor er der ingen risiko for, at dine mursten knækker, når mørtlen vil størkne, som du måske kender det fra cementmørtel, som bliver særdeles hårdt. Med anvendelse af kalk til opmuring mindsker du derfor behovet for dilatationsfuger.

 

Vores produkter

Vi har blot beskrevet nogle af de mange fordele ved at vælge opmuring med kalk, og der findes endnu flere endnu. Men det er også vigtigt, at du vælger en type kalk, som har den korrekte styrke, og som lever op til de krav, du stiller for din opmuring.

Vi har et stort sortiment af forskellig mørtel bestående af kalk, og her finder du forskellige størrelser samt forskelligt kalkindhold. Dette har en indflydelse på styrken af din mørtel, og hertil kommer din opmuring ind. Skal du opmure til en bolig, så kræver en god styrke, mens en indervæg indendørs ikke behøver helt samme styrke, hvis ikke det skal være en bærende væg. Det kan eksempelvis være ved opmuring af et badeværelse, hvor din brusekabine skal bestå af nogle flotte fliser.

 

Andet anvendelse af kalk

Det er ikke kun i forbindelse med opmuring, at du kan og bør benytte dig af kalkmørtel. Det kan også være i forbindelse med fugning og puds samt kalkning af din facade, hvor du skal bruge forskellige typer af mørtel. Alt dette kan du læse mere om, ved at klikke på menuerne ”Puds og Fugning” samt ”Kalkning”.