Mørtel

Vandskuringsmørtel

Strandmørtel 6,6% - Løs vægt

246680
727,00 kr. pr. m³
Bakkemørtel / Pudsemørtel

Bakkemørtel 5,1% - 15 liter pose

155124
107,00 kr. pr. pose
Vær opmærksom på at produktbilledet viser de 6,6% pose, da der ikke findes billeder af de 5,1% pose. KC 35/65/650
Bakkemørtel / Pudsemørtel

Bakkemørtel 7,7% - Big Bag 500 liter

157767
1.125,00 kr. pr. Big Bag
Bakkemørtel 7,7 % er en bakkemørtel bestående af 7,7 % kalkmørtel pr. 1 liter cement, og denne type af mørtel anvendes primært ved opgaver såsom pudsearbejde og som fugemørtel ved diverse opmuringer. Det er en lidt finere mørtel end eksempelvis Bakkemørtel 5,1 %, og den kan derfor også anvendes uden cementtilførsel, og bruges i mere passive miljøet...
Viser 1-24 af 24 element(er)

Mørtel er blandt de vigtigste materialer, hvis du skal bygge noget af sten. Mørtel er bindeledet mellem hver mursten, og sørger for, at disse sidder solidt fast mellem i hinanden. Alle mellemrum mellem stenene skal fyldes ud med mørtel, hvis du vil være sikker på, at dit murværk holder sig sammen, og står solidt i mange år. Derfor er det også vigtigt, at du bruger en god og stærk mørtel, som har en lang levetid og høj styrke.

Mørtel er en blanding af sand, vand og et pulveriseret materiale, som binder det hele sammen, og du får en grålig pasta, som ved anvendelse vil tørre med tiden, og derved blive hård og opnå sin styrke. Derfor bruges en blandemaskine eller en kraftig boremaskine med piskeris, som hele tiden roterer materialet rundt, således at det ikke størkner under forberedelsen af din mørtel. Konsistensen bliver hurtig meget tyk og solid, og selvom den skal tørre i mange timer, så kan det hurtigt blive et svært materiale at arbejde med. Derfor kræver det også lidt erfaring, når du skal mure op og anvende mørtel til dette.

 

Anvendelse af mørtel

Mørtel er blandt murerens vigtigste materiale, og anvendes ved nærmest alle mureropgaver. Ved nybyggeri, tilbygninger eller blot ved opmuring af nye vægge i ens hus, som skal udføres af sten eller fliser, skal der mørtel til. Ligeledes anvendes mørtel også ved fliselægning indendørs, hvis du ønsker nogle flotte fliser i dit køkken, entre eller et tredje værelse. Igen er egenskaben ved mørtel, at du sørger for at lægge dine fliser solidt fast, ved at fylde mellemrummene ud.

 

Forskellige typer af mørtel

Der findes mange forskellige typer af mørtel alt efter opgaven, som den skal bruges til. Vi har både bakkemørtel, også kaldet pudsemørtel, og vandskuringsmørtel, og derfor skal sørge for at købe den rigtige typer, når du søger rundt på vores hjemmeside. Bakkemørtel anvendes ofte som basen, du bruger ved opmuringer, mens vandskuringsmørtel er til det afsluttende finish.

 

Et stort udvalg

Vi har hos Grat.dk et stort udvalg af forskellige størrelser af mørtel på lager, som du kan købe til særdeles gode priser. Vi har mørtel i både big bags og som løs vægt, og derfor kan du nemt finde netop den type, som du har brug for.

Vores sortiment spænder vidt hvad angår størrelse, og derfor kan du finde 3,5 % bakkemørtel i big bags med 250 liter og big bags med 500 liter. Ligeledes har vi også 5,1 %, 6,6 %, 7,7 % og 9,0 % bakkemørtel i forskellige størrelser, som du kan købe i både big bags og som løs vægt. Procenttallet angiver blandingsforholder ved din mørtel blanding, og derfor skal du være bevidst om, hvad dit arbejde består af, hvilket miljø det udsættes for etc., således at du kan få den rette mørtel med hjem. Det er ærgerligt at få en for svag mørtel, som ikke holder i længden, fordi du har taget fejl af blandingsforholdet.

 

Vi har et stort udvalg af forskellige typer af mørtel, og har du nogle spørgsmål, så skal du føle dig fri til at kontakte os gennem vores kontaktformular, hvis du ønsker et eller flere spørgsmål besvaret.