Puds og Fugning

Viser 1-14 af 14 element(er)

Som husejer kan der være mange opgaver i forbindelse med vedligeholdelse af et hus, og dertil er pudseopgaver og fugning nogle af dem, som du kan komme ud for. Hertil kan vi hos Grat.dk hjælpe dig med en råd, vejledning samt forskellige produkter, som du skal bruge til pudse- og fugningsopgaver. Vi har et stort udvalg af kalk til puds og kalk til fugning, og vi er helt sikre på, at du vil finde netop de produkter, som du søger.

 

Gode råd til pudsning

Trænger dit hus til en pudsning, så du kan skjule nogle af de grimme fuger, og gerne vil have et flottere udseende på din væg? Så giver vi dig her en hurtig guide til, hvordan du opnår det bedste resultat, og hvordan du anvender vores produkter korrekt.

Først og fremmest skal du have klargjort din facade, før du pudser den op. Det sker ved at rense denne og få rettet op på eventuelle skader på facaden, således at du ikke pudser på revner og andre skader. Få derfor fyldt fuger og andre revner ud, og så skal du ligeledes have rengjort din facade, ved at rense denne for fedt og snavs, før pudsearbejdet kan påbegyndes.

Når ovenstående er gjort, er du klar til at pudse på din facade, og skal du bruge kalk til pudsningen, så har vi de helt rette produkter. På vores lager finder du det kendte Rødvig Juramørtel, som er velegnet til pudsning. Her blander du en stærk mørtel sammen, som dernæst skal bruges ved pudsning af din facade, og du får i sidste ende et rigtig flot resultat. Det er her vigtigt, at du først anvender en lidt grovere type mørtel (eks. denne), så du får lagt bunden, og derefter anvender en svagere mørtel yderst. Her kan vi anbefale denne. Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at benytte dig af vores kontaktformular, og så vil vi hjælpe dig på bedste vis.

 

Kalk til fugning

Vi har et et stort udvalg af kalk til fugning, således at du kan fuge og få et perfekt resultat. Vi har udvalg vores sortiment nøje, og derfor kan alle vores produkter bruges ved fugning omkring døre, vinduer, murværksreparationer etc. Det er vigtigt, at du fuger grundigt, således at der ikke er revner tilbage efterfølgende. Dertil kan vi kun anbefale, at du benytter dig af en type kalkmørtel, som har ca. samme styrke som det, som allerede er anvendt tidligere på konstruktionen.

At benytte sig af kalk til fugning er i dag fået hen og blevet en meget populær løsning, og hvis du gerne vil benytte dig af dette også, så giver vi dig her nogle gode huskeregler til, hvordan du løser opgaven bedst, og undgår klassiske fejl.

Ved fugning af vinduer og døre skal du sørge for at have en afstand mellem vindue/dør og mur på ca. 10 mm. Dertil er en udfræset mørtelrille på ca. 10 – 20 mm inde i karmen yderside anbefalet, for at få det bedste resultat. Dertil må du aldrig udføre rugning i frostperioder, da dette påvirker mørtlen. I hardningsperioden skal du ligeledes sørge for at afskærme for sol og vind.

Vi har ligeledes mange kalkprodukter til fugning, og du kan finde vores store sortiment af dette her.