Kalkning

607,00 kr. pr. stk.
Vi leverer Rødvig Kulekalk langtidslagret min. 4 år - 25 kg Spand i hele Danmark inden for 1-3 hverdage
Viser 1-4 af 4 element(er)

Mange huse og andre bygninger fra før 1960 er bygget i kalk, og når noget er bygget i kalk, skal det naturligvis også efterbehandles i kalk for at bevare den pæne overflade. Der findes dog mange produkter til kalkning, og det kommer an på dit specifikke projekt, hvilken type af kalkprodukt, der skal bruges til kalkning. Vi ønsker alle at gøre vores bygninger så præsentable som muligt, og kalkning er langt hen ad vejen en god løsning i forhold til det praktiske såvel som det æstetiske og visuelle. Kalkning er dog ikke nogen simpel proces, og der er flere forbehold, der skal tages, når man vælger at gøre det selv – helt uden at det selvfølgelig er en umulig opgave.

Udvalget af produkter til kalkning

Dit projekt kan kræve en helt særlig form for kalkning, og dertil kan vi forhåbentlig tilbyde lige præcis den type, du efterspørger. Vi har seks forskellige produkter til kalkning, som egner sig til hver sit formål:

-          Hydrat kalk (25kg pose)

-          Rødvig kalkmælk (20 liter spand)

-          Rødvig kalkvand (18 liter spand)

-          Rødvig kulekalk langtidslagret min. 2 år (25kg spand)

-          Rødvig sandkalk efter kirkeopskrift (13 liter spand)

-          Stampet kalk m.m (19 liter spand)

Dit særlige projekt sætter nogle visse krav til de standarder, kalkningen skal leve op til. Derfor er det vigtigt at sørge for, at det er den korrekte form for kalkning fra start, og har du brug for hjælp til en vurdering af dette, skal du ikke tøve med at ringe ind og spørge. Gennem kombinationen af vores mange års erfaring inden for kalkning og dit gåpåmod vil dit projekt helt sikkert udforme sig, som du ønsker.

Forberedelse af facaden

Der er en række ting, du skal huske på, inden du påbegynder dit arbejde. Kalkning er ikke ligefrem nogen huslig proces, og derfor er der en god chance for, at det er første gang, du skal begive dig ud i det. Først skal du sørge for at rengøre overfladen og fjerne løs kalk og snavs for at udjævne facaden så meget som muligt. Dernæst skal du gøre den fugtig, inden du kan påbegynde selve arbejdet. Som en del af forberedelsen kan det være en god idé at bruge kalkvand – i hvert fald til pudsede overflader. Du kan mærke på væggen, om den er klar til kalkning, fordi den er blevet mat og en smule klistrende.

Kalkningsprocessen

Selve kalkningen er relativt simpelt at udføre. Det vigtigste er dog, at det foregår i tynde lag. Det er i og for sig ligegyldigt, om du vælger at kalke diagonalt eller horisontalt. Det har ingen betydning for det færdige produkt – det er blot vigtigt at komme hele vejen rundt. Det er dog vigtigt, at du husker at røre rundt i kalkmælken, mens du udfører dit arbejde for at opretholde den gode substans. Når du engang er færdig, og det sidste lag kalk er tørt, hvilket sker efter cirka et døgn i tørvejr, kommer du et meget tyndt lag kalkvand på. For de bedste resultater skal det sprayes på i et tyndt lag.