KALK®

267,00 kr. pr. stk.
Vi leverer Rødvig Jurakalk - 25 kg pose i hele Danmark inden for 1-3 hverdage
Viser 1-20 af 20 element(er)

Kalk® er et mineral, som er dannet for mange millioner år siden, og som i dag findes i jorden. Den udgør en stor del af vores jord, og fungerer godt som materiale i samspil med andre jordarter. Derfor er kalk® også en væsentlig del af mørtel, hvor denne kan udgøre både store og mindre andele af en mørtelblanding.

Kalk® anvendes i dag ved mange forskellige byggeprojekter, og kan fås til opgaver såsom puds og fugning, opmuring samt kalkning. Vi har produkter, som kan anvendes til alle disse arbejdsopgaver, hvorfor du med fordel kan søge efter det eller de produkter, som du søger.

 

Kalk® som byggemateriale

Kalk® indgår i mange forskellige blandinger, og man har gennem de sidste mange århundrede inddraget kalk som et decideret byggemateriale. Derfor kan kalk® fås på både flydende (væske) og fast form, hvor egenskaberne er en smule anderledes for de to typer.

Kalkmælk er den flydende form for kalk, som bruges ved pudseopgaver, eller hvis du gerne vil kalke dit hus. Her er det ofte som en del af den sidste finish, hvor man gerne vil have en flot, hvid farve på sit byggeri. Hvis dit hus er bygget før 1960’erne, så er det højst sandsynligt bygget med kalk, og derfor kan det være en rigtig god idé at kalke ens hus efterfølgende også, og behandle dette med kalk, således at det fortsat holder sin flotte farve.

 

Anvendelse af kalkmælk

Kalkmaling, som er den flydende form for kalk, bruges ved kalkning af ens hus. Her skal du forberede dit hus, før du begynder at kalke dette. Sørg for at have pudset facaden ned, få den renset for løs kalk og snavs, og få den så vasket ren med noget vand, således at der ikke sidder snavs tilbage. Dernæst er det tid til at forvande din facade, så du bliver klar til selve kalkningen. Dette gøres ved at fugte den med rent vand, og her kan du med fordel bruge kalkvand også, inden du kalker selve facaden.

Når din facade er blevet mat igen, er den klar til selve kalkprocessen, hvor du skal bruge kalkmælken. Her skal du stryge denne på facaden, og huske løbende at røre rundt i kalkmælken.

Du finder vores flotte udvalg af forskellig kalkmælk her på siden.

 

Kalkanvendelse ved puds, fugning og opmuring

Kalk® kan også fås i fast form, og anvendes til puds, fugning og opmuring. Her kan du købe tør kalk®, som skal blandes en i blanding med vand og sand, således at du ender med i at få mørtel ud af det. Her har vi et stort sortiment af forskellige produkter, som du kan finde på vores side. Vi fører blandt andet det kendte Rødvig Juramørtel og Rødvig Kulekalk, hvor du kan vælge mellem mange forskellige kornstørrelser. Du skal blot være opmærksom på, hvilken type du skal bruge.

 

Er du i tvivl om produkterne, så vil vi hos Grat.dk altid gerne hjælpe dig, således at du får det helt rette produkt, og ikke bliver slemt skuffet, når du skal i gang med at bruge kalken til et byggeprojekt.