Information

Nyheder

Tilbud

KALK® 

Vælg kategori:

 • Puds og Fugning

  Som husejer kan der være mange opgaver i forbindelse med vedligeholdelse af et hus, og dertil er pudseopgaver og fugning nogle af dem, som du kan komme ud for. Hertil kan vi hos Grat.dk hjælpe dig med en råd, vejledning samt forskellige produkter, som du skal bruge til pudse- og fugningsopgaver. Vi har et stort udvalg af kalk til puds og kalk til fugning, og vi er helt sikre på, at du vil finde netop de produkter, som du søger.

   

  Gode råd til pudsning

  Trænger dit hus til en pudsning, så du kan skjule nogle af de grimme fuger, og gerne vil have et flottere udseende på din væg? Så giver vi dig her en hurtig guide til, hvordan du opnår det bedste resultat, og hvordan du anvender vores produkter korrekt.

  Først og fremmest skal du have klargjort din facade, før du pudser den op. Det sker ved at rense denne og få rettet op på eventuelle skader på facaden, således at du ikke pudser på revner og andre skader. Få derfor fyldt fuger og andre revner ud, og så skal du ligeledes have rengjort din facade, ved at rense denne for fedt og snavs, før pudsearbejdet kan påbegyndes.

  Når ovenstående er gjort, er du klar til at pudse på din facade, og skal du bruge kalk til pudsningen, så har vi de helt rette produkter. På vores lager finder du det kendte Rødvig Juramørtel, som er velegnet til pudsning. Her blander du en stærk mørtel sammen, som dernæst skal bruges ved pudsning af din facade, og du får i sidste ende et rigtig flot resultat. Det er her vigtigt, at du først anvender en lidt grovere type mørtel (eks. denne), så du får lagt bunden, og derefter anvender en svagere mørtel yderst. Her kan vi anbefale denne. Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at benytte dig af vores kontaktformular, og så vil vi hjælpe dig på bedste vis.

   

  Kalk til fugning

  Vi har et et stort udvalg af kalk til fugning, således at du kan fuge og få et perfekt resultat. Vi har udvalg vores sortiment nøje, og derfor kan alle vores produkter bruges ved fugning omkring døre, vinduer, murværksreparationer etc. Det er vigtigt, at du fuger grundigt, således at der ikke er revner tilbage efterfølgende. Dertil kan vi kun anbefale, at du benytter dig af en type kalkmørtel, som har ca. samme styrke som det, som allerede er anvendt tidligere på konstruktionen.

  At benytte sig af kalk til fugning er i dag fået hen og blevet en meget populær løsning, og hvis du gerne vil benytte dig af dette også, så giver vi dig her nogle gode huskeregler til, hvordan du løser opgaven bedst, og undgår klassiske fejl.

  Ved fugning af vinduer og døre skal du sørge for at have en afstand mellem vindue/dør og mur på ca. 10 mm. Dertil er en udfræset mørtelrille på ca. 10 – 20 mm inde i karmen yderside anbefalet, for at få det bedste resultat. Dertil må du aldrig udføre rugning i frostperioder, da dette påvirker mørtlen. I hardningsperioden skal du ligeledes sørge for at afskærme for sol og vind.

  Vi har ligeledes mange kalkprodukter til fugning, og du kan finde vores store sortiment af dette her.

 • Opmuring

  Skal du i gang med en opmuringsopgave, så kræver det en en god type mørtel. Og her er der flere forskellige typer af mørtel at vælge imellem. De mest populære typer her gennem de sidste mange år været cementmørtel og kalkmørtel. Særligt kalkmørtel er at foretrække, hvis du tænker langsigtet og gerne vil sikre dit hus et godt indeklima. Kalkmørtel tillader fugttransport, og derfor kan få et godt og sundt indeklima, hvor det samtidig er muligt at holde både varmen og kulden inde, hvorfor du vil få et hus, hvor indeklimaet kan regulere sig selv.

   

  Hvorfor vælge kalk til opmuring?

  Selvom cement gennem mange år har været den mest foretrukne type af materiale, når man skulle opmure, så er kalk at foretrække, fordi det giver et sundere indeklima. Men dette er blot en af mange fordele, som vi hos Grat.dk gerne vil beskrive for dig, således at du bliver klogere på de produkter, som vi kan tilbyde dig – produkter du finder her på siden.

  • Mange ældre parcelhuse, som er opført før 1960’erne, er opmuret med kalkmørtel, og for at bevare den flotte facade samt at vedligeholde denne, så skal du efterbehandle din facade med kalk. Det kan ikke lade sig gøre med cement, da kalk indeholder nogle mineraler, som er nødvendig ved vedligeholdelsen.
  • Kalk er også et genanvendeligt materiale, og med byggebranchens store fokus på genbrug og miljørigtige byggerier, så gøres der meget for genanvendelse af materialer. Hertil kan kalkmørtel adskilles fra murstenene igen, og derfor kan dette genanvendes.
  • Benytter du dig af kalk til opmuring, så indgår du også skadelige stoffer. Alle de produkter, som vi fører, er fri for farlige tilsætningsstoffer, som kan påvirke dig, når du opholder dig i din bolig. Her får du en kalkmørtel, som kun består af kalk, sand og vand.
  • Kalk er et mere elastisk materiale, og derfor er der ingen risiko for, at dine mursten knækker, når mørtlen vil størkne, som du måske kender det fra cementmørtel, som bliver særdeles hårdt. Med anvendelse af kalk til opmuring mindsker du derfor behovet for dilatationsfuger.

   

  Vores produkter

  Vi har blot beskrevet nogle af de mange fordele ved at vælge opmuring med kalk, og der findes endnu flere endnu. Men det er også vigtigt, at du vælger en type kalk, som har den korrekte styrke, og som lever op til de krav, du stiller for din opmuring.

  Vi har et stort sortiment af forskellig mørtel bestående af kalk, og her finder du forskellige størrelser samt forskelligt kalkindhold. Dette har en indflydelse på styrken af din mørtel, og hertil kommer din opmuring ind. Skal du opmure til en bolig, så kræver en god styrke, mens en indervæg indendørs ikke behøver helt samme styrke, hvis ikke det skal være en bærende væg. Det kan eksempelvis være ved opmuring af et badeværelse, hvor din brusekabine skal bestå af nogle flotte fliser.

   

  Andet anvendelse af kalk

  Det er ikke kun i forbindelse med opmuring, at du kan og bør benytte dig af kalkmørtel. Det kan også være i forbindelse med fugning og puds samt kalkning af din facade, hvor du skal bruge forskellige typer af mørtel. Alt dette kan du læse mere om, ved at klikke på menuerne ”Puds og Fugning” samt ”Kalkning”.

 • Kalkning

  Mange huse og andre bygninger fra før 1960 er bygget i kalk, og når noget er bygget i kalk, skal det naturligvis også efterbehandles i kalk for at bevare den pæne overflade. Der findes dog mange produkter til kalkning, og det kommer an på dit specifikke projekt, hvilken type af kalkprodukt, der skal bruges til kalkning. Vi ønsker alle at gøre vores bygninger så præsentable som muligt, og kalkning er langt hen ad vejen en god løsning i forhold til det praktiske såvel som det æstetiske og visuelle. Kalkning er dog ikke nogen simpel proces, og der er flere forbehold, der skal tages, når man vælger at gøre det selv – helt uden at det selvfølgelig er en umulig opgave.

  Udvalget af produkter til kalkning

  Dit projekt kan kræve en helt særlig form for kalkning, og dertil kan vi forhåbentlig tilbyde lige præcis den type, du efterspørger. Vi har seks forskellige produkter til kalkning, som egner sig til hver sit formål:

  -          Hydrat kalk (25kg pose)

  -          Rødvig kalkmælk (20 liter spand)

  -          Rødvig kalkvand (18 liter spand)

  -          Rødvig kulekalk langtidslagret min. 2 år (25kg spand)

  -          Rødvig sandkalk efter kirkeopskrift (13 liter spand)

  -          Stampet kalk m.m (19 liter spand)

  Dit særlige projekt sætter nogle visse krav til de standarder, kalkningen skal leve op til. Derfor er det vigtigt at sørge for, at det er den korrekte form for kalkning fra start, og har du brug for hjælp til en vurdering af dette, skal du ikke tøve med at ringe ind og spørge. Gennem kombinationen af vores mange års erfaring inden for kalkning og dit gåpåmod vil dit projekt helt sikkert udforme sig, som du ønsker.

  Forberedelse af facaden

  Der er en række ting, du skal huske på, inden du påbegynder dit arbejde. Kalkning er ikke ligefrem nogen huslig proces, og derfor er der en god chance for, at det er første gang, du skal begive dig ud i det. Først skal du sørge for at rengøre overfladen og fjerne løs kalk og snavs for at udjævne facaden så meget som muligt. Dernæst skal du gøre den fugtig, inden du kan påbegynde selve arbejdet. Som en del af forberedelsen kan det være en god idé at bruge kalkvand – i hvert fald til pudsede overflader. Du kan mærke på væggen, om den er klar til kalkning, fordi den er blevet mat og en smule klistrende.

  Kalkningsprocessen

  Selve kalkningen er relativt simpelt at udføre. Det vigtigste er dog, at det foregår i tynde lag. Det er i og for sig ligegyldigt, om du vælger at kalke diagonalt eller horisontalt. Det har ingen betydning for det færdige produkt – det er blot vigtigt at komme hele vejen rundt. Det er dog vigtigt, at du husker at røre rundt i kalkmælken, mens du udfører dit arbejde for at opretholde den gode substans. Når du engang er færdig, og det sidste lag kalk er tørt, hvilket sker efter cirka et døgn i tørvejr, kommer du et meget tyndt lag kalkvand på. For de bedste resultater skal det sprayes på i et tyndt lag.

 • Maling

  Ren Maling fra Kalk

KALK®

Kalk® er et mineral, som er dannet for mange millioner år siden, og som i dag findes i jorden. Den udgør en stor del af vores jord, og fungerer godt som materiale i samspil med andre jordarter. Derfor er kalk® også en væsentlig del af mørtel, hvor denne kan udgøre både store og mindre andele af en mørtelblanding.

Kalk® anvendes i dag ved mange forskellige byggeprojekter, og kan fås til opgaver såsom puds og fugning, opmuring samt kalkning. Vi har produkter, som kan anvendes til alle disse arbejdsopgaver, hvorfor du med fordel kan søge efter det eller de produkter, som du søger.

 

Kalk® som byggemateriale

Kalk® indgår i mange forskellige blandinger, og man har gennem de sidste mange århundrede inddraget kalk som et decideret byggemateriale. Derfor kan kalk® fås på både flydende (væske) og fast form, hvor egenskaberne er en smule anderledes for de to typer.

Kalkmælk er den flydende form for kalk, som bruges ved pudseopgaver, eller hvis du gerne vil kalke dit hus. Her er det ofte som en del af den sidste finish, hvor man gerne vil have en flot, hvid farve på sit byggeri. Hvis dit hus er bygget før 1960’erne, så er det højst sandsynligt bygget med kalk, og derfor kan det være en rigtig god idé at kalke ens hus efterfølgende også, og behandle dette med kalk, således at det fortsat holder sin flotte farve.

 

Anvendelse af kalkmælk

Kalkmaling, som er den flydende form for kalk, bruges ved kalkning af ens hus. Her skal du forberede dit hus, før du begynder at kalke dette. Sørg for at have pudset facaden ned, få den renset for løs kalk og snavs, og få den så vasket ren med noget vand, således at der ikke sidder snavs tilbage. Dernæst er det tid til at forvande din facade, så du bliver klar til selve kalkningen. Dette gøres ved at fugte den med rent vand, og her kan du med fordel bruge kalkvand også, inden du kalker selve facaden.

Når din facade er blevet mat igen, er den klar til selve kalkprocessen, hvor du skal bruge kalkmælken. Her skal du stryge denne på facaden, og huske løbende at røre rundt i kalkmælken.

Du finder vores flotte udvalg af forskellig kalkmælk her på siden.

 

Kalkanvendelse ved puds, fugning og opmuring

Kalk® kan også fås i fast form, og anvendes til puds, fugning og opmuring. Her kan du købe tør kalk®, som skal blandes en i blanding med vand og sand, således at du ender med i at få mørtel ud af det. Her har vi et stort sortiment af forskellige produkter, som du kan finde på vores side. Vi fører blandt andet det kendte Rødvig Juramørtel og Rødvig Kulekalk, hvor du kan vælge mellem mange forskellige kornstørrelser. Du skal blot være opmærksom på, hvilken type du skal bruge.

 

Er du i tvivl om produkterne, så vil vi hos Grat.dk altid gerne hjælpe dig, således at du får det helt rette produkt, og ikke bliver slemt skuffet, når du skal i gang med at bruge kalken til et byggeprojekt.