Information

Nyheder

Tilbud

Grus 

Vælg kategori:

 • Stabilgrus

  Stabilgrus er den udgave af grus, der som navnet antyder bruges til at stabilisere en grund. Stabilgrus bruges blandt andet til bærelag under belægninger, hvor jorden er for blød, men det fungerer også som bærelag i indkørsler, hvor der skal være belægning. Til dine forskellige projekter kan det være, at der skal bruges forskellige mængder af stabilgrus, og derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvor meget man skal bruge, og hvilken tykkelse laget skal have for at opnå optimale resultater. Hos Grat.dk finder du stabilgrus i både pakkede poser af forskellige mængder og i løsvægt.

  Stabilgrus til dine særlige projekter

  Som sagt skal stabilgrus bruges til at stabilisere jorden, så det kan fungere som bærelag til indkørsler, områder med blød jord, eller på stier, hvor det er påkrævet på grund af tungere køretøjer som fejemaskiner og motorcykler eksempelvis. Skal dit stabilgrus bruges som bærelag i indkørsler, hvor der skal være belægning, anbefaler vi, at lagets tykkelse af stabilgrus er cirka 25 cm. Skal det fungere som bærelag i indkørsler, hvor der skal udlægges granitskræver, ærtesten eller lignende, bør du cirka anlægge 10-15 cm af stabilgrus. Det kan dog være forskelligt fra projekt til projekt, og derfor anbefaler vi, at du tager en snak med os, inden du beslutter dig 100% for, hvilken type og mængde du skal have fat i.

  Reparation af grusveje og –stier.

  Stabilgrus er til for at stabilisere. Det betyder naturligvis også, at du kan bruge gruset til at optimere dine nuværende områder med grus for at sikre optimale resultater i haven, indkørslen, stien eller hvor end, du skulle have brug for det. På et tidspunkt vil grusvejene og grusstierne kræve en modernisering, men med stabilgrus behøves du ikke bekymre dig om at skulle bruge en masse tid og penge på noget, der blot skal holdes ved lige. Det er en relativ simpel proces med stabilgrus, og på Grat.dk hjælper vi dig gerne på vej med vejledning og anbefaling af stabilgrus til dit projekt.

  Så meget stabilgrus skal du bruge

  Har man ikke arbejdet med stabilgrus før, kan det være svært at måle, hvor meget man skal bruge. Vores bigbags er i størrelserne 500kg og 1000kg, mens der på 1 m3 stabilgrus går cirka 1600kg. Denne udregning kan være med til at gøre projektet en smule mere overkommeligt:

  Antal kvm x tykkelse = antal bigbags/kg, som I skal bruge.

  Eksempel

  40 kvm x 0,10cm = 4 m3

  4 m3 x 1600kg Stabilgrus = 6400 kg / 6,4 ton

  6 x 1000kg + 1 x 500kg bigbag

  Skulle der dog være tvivl om det mindste, sidder vi klar til at hjælpe dig. Alle produkter kan både afhentes og leveres efter ønske, men det er selvfølgelig billigst for dig selv at hente med egen trailer eller lastbil. Har du egen trailer eller lastbil med, læsser vi også op i løsvægt for at minimere dit spild.

 • Pyntegrus

  Pyntegrus bruges til at puste liv i dine beder, stier og haveanlæg, der trænger til en visuel overhaling. Modsat stabilgrus har pyntegrus ikke nogen umiddelbar praktisk effekt, selvom det unægteligt er nemmere at vedligeholde end blomster, græs og fliser, der har tendens til at skabe ukrudtsområder. Hvad er det er hjemme i din egen have eller i sommerhuset er pyntegrus en nem og fleksibel løsning, der gør dit hjem mere indbydende for dig såvel andre og tilfredsstillelsen af, at noget ser ordentligt og struktureret ud, skal man ikke undervurdere.

  Pyntegrus i alle størrelser

  Når du skal have belagt med pyntegrus, er det vigtigt, at de små sten har de samme størrelser og nuancer, og derfor kan vi hos Grat.dk tilbyde pyntegrus i følgende størrelser, så du kan specialdesigne din have så meget som muligt:

  -          2-11 mm

  -          6-12 mm

  -          8-16 mm

  -          10-20 mm

  Alle disse størrelser fås i både poser af 500 og 1000kg, mens du kan vælge at afhente eller få leveret i løsvægt også. Med dette udvalg kan du altså selv styre, hvordan dit projekt bedst udformer sig – og skulle du have den mindste tvivl om, hvor meget du skal bruge, eller hvilken størrelse, der er den bedste til dit projekt, giver vi dig gerne råd med på vejen, som du kan tage til overvejelse.

  Gør dit projekt til noget specielt

  Pyntegrus har som nævnte kun effekten af det visuelle, men det er tit prikken over i’et, når du skal have færdiggjort dit anlæg. Oftest fungerer pyntegrus som en fantastisk tidløs kontrast til den grønne, frodige have, der indrammes og styres af den anlagte pyntegrus. Det giver et indtryk af en have eller indkørsel, hvor der er tænkt over tingene i et fast struktureret udtryk uden tab af stil, og med den slags moderne tænkning kan du ende med at imponere dig selv såvel som andre, når bed, have og sti er færdiganlagt, og du kan nyde dit arbejde i fuld vigør. Der er ikke noget værre end at udføre et stykke arbejde, som viser sig at være mangelfuldt, for derefter at skulle grave jorden op igen og gøre det hele forfra.

  En rigtig start giver holdbare resultater

  Skal du lave anlæg med pyntegrus eller anden form for grus, er det nødvendigt at gøre det ordentligt fra start. Vi giver dig den korrekte mængde i den foretrukne størrelse, fordi din tilfredshed står øverst på vores prioriteringsliste. Vi kan levere til dig, men har du trailer eller lastbil kan du naturligvis også hente selv i løsvægt såvel som de allerede pakkede bigbags med pyntegrus i de angivne størrelser. Ordentlig planlægning, åben kommunikation og gode materialer giver dig en god start på dit projekt, og den vil vi gerne være en del af. Har du spørgsmål angående pyntegrus til dit projekt, guider vi dig mod den bedste løsning i forhold til dine krav, og har du nogle specielle ønsker, som umiddelbart ikke står listet på hjemmesiden, tager vi gerne et kig på dem.

Grus

Grus kan være en livgivende substans, når haven, gårdspladsen eller indkørslen skal moderniseres. Det er først og fremmest pænt og tidløst, men du slipper også for at holde indkørslen eller gårdspladsen ved lige i samme grad, som var det jord, fliser eller noget helt tredje. Grus er altså en perfekt løsning til dig, der gerne vil gøre noget ekstra ud af din gårdsplads, have eller indkørsel rent visuelt samtidig med, at det er en praktisk, effektiv løsning, der i sidste ende både sparer dig tid og penge. At ordne de hjemlige udendørsområder skal ikke være en besværlig proces med mange kuperede etaper, og derfor giver vi dig glædeligt en hjælpende hånd med i form af levering af dit ønskede grus.

Grus i forskellige varianter

Grus kommer naturligvis i forskellige størrelser, former og farver afhængigt af, hvad de forholdsmæssige omstændigheder kræver. Det kan være, at du som kunde har nogle bestemte krav og forventninger til, hvordan dit grus skal se ud for, at det går i spænd med bedet, stien, indkørslen eller åen, og de krav skal først og fremmest opfyldes. Der skal desuden tages forbehold for, hvorvidt det er grus til pynt eller til stabilisering, fordi der til disse to kategorier findes forskellige typer af grus; stabilgrus og pyntegrus. Skal grunden stabiliseres, inden du kommer granitskærver på, bliver det nødvendigt med stabilgrus, men er det derimod udelukkende for den æstetiske effekt, er pyntegrus det, du er ude efter. Begge typer af grus findes dog i alternative udgaver i forskellige mængder og leveres direkte til dig.

Tilpassede størrelser til forskellige behov

Når du skal tilføje grus til have, indkørsel og andre huslige anlæg, er det naturligvis også nødvendigt at udregne, hvor meget der skal bruges. Hos Grat.dk finder du både stabilgrus og pyntegrus i størrelser af alt fra 20 kilos sække til 1000 kilo. Det skal gøres så nemt som muligt at kunne lave arbejde med grus, og både for lidt og for meget grus er utilstrækkelige løsninger for dig, der gerne vil gøre det selv. Derfor er vi sikker på, at du hos os finder akkurat den mængde, du skal bruge for at kunne færdiggøre dit arbejde. At håndtere grus er dog ikke nødvendigvis nemt, og derfor tilbyder vi naturligvis levering af det, så du kan bruge så meget tid som muligt på dit faktiske arbejde. Lad os tage os af transporten og spar dig selv besværet.

Gør det ordentligt fra start

Anlægning af grus til pynt og i særdeleshed til stabilisering er et projekt, der ikke skal tages op igen om blot et par år. Det skal være en holdbar løsning, og derfor skal du ikke tøve med at spørge os til råds, skulle du brænde inde med spørgsmål omkring gruset. Giv dig selv et forspring og anlæg den rigtige mængde grus det rigtige sted fra start og undgå problemer i den nære fremtid. Omlægning af have og indkørsel er et større projekt, og vi står klar til at yde dig den service, du efterspørger.