Granitskærver i indkørsel

Skal du have anlagt en ny indkørsel er der flere muligheder. I denne guide fortæller jeg hvordan du anlægger en indkørsel med granitskærver, som er en mere utraditionel metode end belægningssten eller betonfliser.

Hvis du kunne tænke dig at anlægge en gør-det-selv indkørsel med granitskærver, har vi alle de materialer som du skal bruge. Du skal bare læse med her, så fortæller jeg hvordan du gør. Du kan lave beregninger via af vores mængdeberegner, og bestille via vores hjemmeside så får du tilsendt alle de materialer du skal bruge til dit projekt.

Opbygning af det rette underlag

Begynd med at grave et lag af indkørslen på ca. 35-36 cm i forhold til din ønskede indkørsels overflade. Det er helt sikkert en fordel at leje en minigraver til dette eller få professionel hjælp til udgravningen, da dette er meget hårdt fysisk arbejde at grave op mod 38 cm jord af på et større areal. Og desuden går det væsentlig hurtigere hvis du bruger en minigraver.

Når du har gravet jorden af skal der ligges ca. 20 cm vasket sand fordelt på hele arealet, dette bruges som dræn og bundsikring. Bundsikringen leder regnvand væk, samt sikrer mod fugt fra jorden nede fra. Du skal være opmærksom på om du skal have dræn rør lagt ned hvis det område hvor du anlægger er meget fugtigt.

Det næste lag er stabilgrus, stabilgrus anlægs oven på bundsikringen i et ca. 12 cm tykt lag, som skal komprimeres med en pladevibrator. Det er vigtigt at der ikke opstår ujævnheder når du komprimerer stabilgruset sker dette skal det udjævnes og køres over med pladevibratoren igen.

Når du har lagt stabilgruset ud og komprimeret dette godt og plant, skal der ligges et lag af stenmel som er 3 cm tykt. De fleste vælger at bruge grå eller sorte granitskærver til indkørslen. Jeg vil anbefale dig at bruge stenmel i samme farve som den valgte skræver.

Vælger du derimod at bruger en anden farve granitskæver som rød eller hvid, anbefaler jeg at du bruger den grå stenmel, da dette giver en kontrast imellem farverne i bunden. Hvis du ønsker en stor kontrast skal du vælge den sorte stenmel mod de røde og hvide skræver.

Udlægning af granitskærver

Efter stenmel skal du bruge et lag på ca. 4-5 cm granitskærver på indkørslen, hvis der ligges et tykkere lag kan det resultere i at der kommer spor i indkørslen fra bilen, og et tyndere lag vil gøre at der nemt kan komme områder i din indkørsel hvor der kommer lys ned til stenmelet.

Når du har et lag på 4-5 cm granitskærver, vil de ligge og pakke sig tæt sammen, hvilket mindsker muligheden for at der vokser ukrudt op, dette er en af de største fordele ved at bruge granitskærver i din indkørsel. Plus at det ser hammer godt med skærver i indkørslen.

Sådan kommer du godt i gang

Her på siden kan du bestille sand, granitskærver, grus og stenmel til indkørslen i bigbags, så vi kan levere det hele af en gang det vil betyde at du opnår en bedre pris på fragten.

Til beregning af hvor meget du skal bruge kan du med fordel bruge vores mængdeberegner, så du ved præcist hvor meget grus, granitskærver, stenmel og sand du bruge i din nye indkørsel. Det er hurtigt og nemt at få det tastet ind i mængdeberegneren.

Har du spørgsmål eller brug for noget vejledning til din bestilling kan du kontakte os på

info@grat.dk eller på telefon 50 30 20 87.

Vi kan anbefale dig at se nærmere på vores sæson-tilbud på grå og sorte Granitskærver i Big Bag.